Dil Seçiniz
Laparoskopik kapalı kolesistektomi

Laparoskopik (Kapalı) Kolesistektomi

Safra kesesi hastalıkları Safra kesesi karaciğerin sağ ve sol lobları arasında yerleşmiş armut şeklinde bir organdır ve görevi safra depolamaktır. Safra kesesi taşları toplumda çok sık görülen bir hastalıktır. Safra kesesi taşlarının genel anlamda içeriği kolesterol, kalsiyum ve safra pigmentinden oluşur. Safra kesesi taşlarının ilaç ile tedavisi sağlanmaya çalışılmış olsada böyle bir tedavi mümkün görünmemektedir.

Online Randevu/Bilgi Al

    Safra Taşı Nedenleri:

    • Şişmanlık

    • Hızlı zayıflama

    • Kafein

    • Enflematuar Bağırsak Hastalıkları

    Olarak sayılabilir. Safra kesi taşları, benim tarifimle saatli bomba gibidir. Ne zaman patlayacağı, yani ne zaman hastaya problem yaratacağı belli değildir. Safra kesesi iltihabı yapabileceği gibi, safra kanalına düşerek safra kanalı iltihabı, sarılık ve pankreatit gibi problemlere de yol açabilir. Tesadüfen saptanan safra taşlarında ameliyat gerekip gerekmeyeceği konusu doktor muayenesi sonrası doktorunuz tarafından verilebilecek bir karardır. Semptomatik bir hal almışsa, yani hastayı rahatsız edecek düzeyde problemler oluşturmuşsa ameliyat önerilir. Genellikle ameliyat deneyimli cerrahlar tarafından laparoskopik yöntemle yani kapalı olarak yapılabilmektdir. Bu yöntem hem ağrının az olması, hem estetik olarak sağladığı avantaj, hem de günlük hayata daha hızlı dönme gibi avantajlar sağlamaktadır. Safra kesesi poliplerinde ise polip boyutuna göre takip veya ameliyat önerilmektedir. Sağlıklı günler dilerim.

    Yorum Yap

    Hasta Görüşleri

    Op. Dr. Çetin ALTUNAL

    20.05.1980 tarihinde Ankara’ da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’ da tamamladı. Lise eğitimi sırasında TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’ nda matematik ve kimya dallarında okulunu temsil etti. Daha sonra Uludağ ve Kırıkkale üniversitelerinde eğitimini tamamlayarak genel cerrahi uzmanı oldu. Eğitim sürecinde üst ve alt GİS endoskopisi (özefagogastroduodenoskopi ve kolonoskopi), laparoskopi (kapalı ameliyat teknikleri), yoğun bakım, yanık ve deney hayvanları gibi konularda ayrıca eğitim aldı. Türk Cerrahi Derneği, Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Derneği üyelikleri bulunmakta olup, Kırıkkale Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Muş Devlet Hastanesi (zorunlu hizmet), Özel Duygu Hastanesi ve Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalıştığı bazı kurumlardır.