Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi; anestezi gerekmeksizin, ameliyathane, anestezi tetkikleri gibi işlemlerle uğraşmadan, 15 dakika içinde günlük hayatınıza döndüğünüz bir tedavi yöntemidir.
Tedavinizi gerçekleştirirken tek kullanımlık cihazlar kullanmaktayız. Böylece tedaviniz size özel ve zaman kaybı olmaksızın gerçekleştirilmektedir. Hastanede yatış, işinizden alıkoyacak ağrı, pansuman ya da günlük hayatınınızı idame etmenize engel bir durum oluşmamaktadır. 15 dakika sonra hayatınıza devam edebilmenin konforunu yaşarsınız.
İşlem sonrası aynı gün işe gidebilir, spor yapabilir, sınavınıza ya da dersinize devam edebilirsiniz.
Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs) Nedir?
Kılların cilt altında ilerleyerek, iltihabi süreç başlatması sonucu oluşan bir durumdur.Kıl dönmesi olan kıl olan her bölgede oluşabilecek bir hastalık olsada en sık görüldüğü yer kuyruk sokumudur.
Kaykılarak oturmak oluşum ihtimalini arttırmaktadır.
Belirtilerin ortaya çıkması genellikle zaman aldığından tanı konulduğunda çoğu zaman ilerlemiş süreçteki kıl dönmesi ile karşılaşılır. Tanıdaki en önemli belirti kuyruk sokumundaki toplu iğne başı büyüklüğündeki deliklerdir.
A: Kuyruk sokumunda 2 adet kıl dönmesi deliği görülmekte
B: Kıl dönmesi alanının üstü açılarak içi boşaltılabilir
C: Kıl dönmesi alanının tümü çıkarılabilir
Katıldığım TV Programları
Kuyruk Sokumunda Kıl Dönmesi Nedir?
Kuyruk sokumu kıl dönmesinin en sık görüldüğü bölgedir. Kuyruk sokumunda kıl dönmesine neden olan kıllar genellikle enseden ve sırttan dökülen kıllardır. En önemli faktörlerden biri kaykılarak oturmaktır.
Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir?
- Toplu iğne başı şeklinde delik veya delikler
- Ağrı
- Şişlik
- Akıntı
- Kaşıntı
En sık görülen belirtilerdir.
Bilgi Al
Kıl Dönmesi Nasıl Olur?
Kıl dönmesinin ana mekanizması; enseden ya da sırttan dökülen kılların kuyruk sokumunda giderek, oradaki deriyi delip içeri girmesiyle oluşur. Kaykılarak oturmak bu ihtimali arttırır.
Kıl Dönmesi Nasıl Anlaşılır?
Kıl Dönmesi erken dönemde hiç bulgu vermeyebilir, bu dönemde ancak kuyruk sokumunda iğne deliği gibi delikler görülerek tanı konulabilir. Daha sonraki dönemlerde kuyruk sokumunda kaşıntı, akıntı, sertlik, ağrı ve şişlik gibi bulgular verebilir.
Genel Cerrahi Uzmanı Ödülü Sahibi Doç. Dr. Çetin ALTUNAL‘dan Mide Botoksu, Hemoroid ve Kıl Dönmesi başta olmak üzere tiroid hastalıkları, meme kanseri, safra kesesi hastalıkları, fıtık tedavileri ve bimodal mide botoksu tedavileri için randevu ve detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.
Direkt iletişime geçmek için;
Tel : +90 (212) 706 87 97
Mail : [email protected]
Kıl Dönmesi Kimlerde Görülür?
Kıl dönmesi erkeklerde daha sık olmakla birlikte kadınlarda da görülebilir. Görülme sıklığını arttıran risk faktörleri; aşırı terleme, saçlarda aşırı dökülme, kaykılarak oturma, motorsiklet kullanma gibi durumlardır.
Kıl Dönmesi Risk Faktörleri?
Aşırı terleme, saçlarda aşırı dökülme, kaykılarak oturma, motorsiklet kullanma önemli risk faktörlerindendir.
Kıl Dönmesi Kendi Kendine Geçer mi?
Kıl dönmesinin kendi kendine düzelmesi olası değildir. Ne kadar erken saptanırsa, tedaviside o kadar kolay olacaktır.
Kıl Dönmesi Nerelerde Olur?
Kıl dönmesinin en sık görüldüğü yer kuyruk sokumu olmakla birlikte, koltuk altı ve parmak arası da sık görülebildiği diğer bölgelerdir.
Kıl Dönmesi Tedavi Sonrasında Tekrarlar mı?
Kıl Dönmesi tedavi yöntemine, cerrahın tecrübesine, hayat tarzınıza, kıllanma ve terleme durumunuza göre % 5-30 arasında tekrarlayabilir.
Kıl Dönmesi Tedavisi
Kıl Dönmesinin Ameliyatsız Tedavisi Var mı?
Kıl dönmesinin ameliyatsız tedavi edebilmek mümkündür. Burada teknik, tecrübe ve malzeme kalitesi önemlidir.
***Kıl dönmesinin ameliyatsız tedavisindeki teknik, cihaz ve ekibin tecrübesi tekrarlama ihtimalini belirler..***
Kıl Dönmesi İçin En Uygun Tedavi Hangisidir?
Kıl dönmesi için standart bir tedavi yöntemi olmayıp, en uygun tedavi seçeneği muayene sonrası belirlenir.
Kuyruk Sokumu Kılları Nasıl Alınır?
Kıl dönmesine neden olmuş olan kıllar özel aletler, ilaçlar ve lazer yardımıyla çıkarılabilir ya da eritilebilir.
Kıl Dönmesi Ameliyatı Sonrası Nasıl Bir Süreçtir?
Kıl dönmesi tedavisinde kriztalize fenol, lazer, mikrosinüsektomi, karydakis yöntemi, rhomboid flep, limberg flep yöntemleri kullanılabilir. Kullanılan yönteme göre aynı gün normal hayata dönüşten, 2-3 hafta boyunda oturma ve çömelmenin yasak olduğu süreçlere kadar değişen bir süreç söz konusu olabilir. Hangi tedavi yönteminin sizin için uygun olduğu ancak muayene sonucu belirlenir.
Kıl Dönmesi Ameliyat Fiyatları ve Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavi Fiyatları
Kıl dönmesi tedavisinde hastanın hastalık derecesine göre farklı seçenekler mevcuttur. Fiyatları belirleyen hastalığın derecesi, kullanılacak malzemeler ve kullanılacak yöntemdir. Bu nedenle öncelikle ücretsiz muayene yaparak en uygun tedavinin belirlenmesi uygun olacaktır.
Ayrıntılı bilgi ve randevu için iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz.